Cătălin Drulă: Ciolacu încalcă legea și Constituția ca să alimenteze clientela de partid

Cătălin Drulă: Ciolacu încalcă legea și Constituția ca să alimenteze clientela de partid

USR și Forța Dreptei depun sesizare la Curtea Constituțională pe legea Ciolacu de majorare a taxelor și impozitelor. Cele două partide vor include și zecile de obiecții de neconstituționalitate scrise chiar de specialiștii din Ministerul Justiției, dar ignorate de ministrul PNL Alina Gorghiu. Atacul la CCR este calea sigură pentru ca „Legea Creșterii Taxelor” să nu intre în vigoare, la 1 octombrie.

Dacă un om politic, Alina Gorghiu, pentru a-și sprijini șeful, pe Marcel Ciolacu, a trecut peste argumentele de neconstituționalitate, noi nu vom face acest lucru și le vom pune pe masa judecătorilor Curții Constituționale. Avem convingerea că, judecând drept și patriotic, nu au cum să nu declare această lege neconstituțională în ansamblul său”, declară Cătălin Drulă.

Președintele USR subliniază faptul că legea pentru care Marcel Ciolacu vrea să-și angajeze răspunderea încalcă Constituția și mai multe legi în vigoare, printre care Codul fiscal și Legea responsabilității fiscale.

Practic, în acest moment, Marcel Ciolacu guvernează prin decret. Și mergem apoi la motivele care țin de dublă impozitare, de justa așezare a sarcinii fiscale. Toate principiile de drept și principiile de responsabilitate fiscală ale unui stat sunt călcate în picioare în numele alimentării clientelei de partid cu banii de care e nevoie pentru acele portbagaje pe care le-am văzut în aceste zile. Milioane și miliarde de lei sunt jefuiți din bugetul de stat și Marcel Ciolacu dă un atac economiei naționale, dă un atac mediului privat, vrea să le ia banii, să-i bage în portbagajul acestor oameni”, precizează Cătălin Drulă.