PSD refuză să elimine păcănelele din localități

Astăzi, în Comisia de Industrii din Camera Deputaților, PSD a solicitat amânarea propriei legi, o lege care, de fapt, a fost plagiată după una dintre inițiativele USR.

Legea vizează interzicerea sălilor de jocuri de noroc la o distanță mai mică de 300 de metri de școli, spitale sau biserici. Această lege ar fi un pas semnificativ spre eliminarea jocurilor de noroc din localitățile noastre.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a criticat dur amânarea cerută de PSD: „Marcel Ciolacu fie a cedat șantajului industriei păcănelelor, fie uită să treacă de la vorbe la fapte. În ambele cazuri, are explicații de dat. Localitățile noastre trebuie eliberate de păcănele. Acțiunea trebuie luată acum, nu peste o lună sau un an. Fiecare zi de amânare înseamnă mai mulți tineri dependenți și mai multe familii distruse.”

Cătălin Drulă reiterează propunerea USR pentru un pact împotriva păcănelelor, evidențiind cele șase legi USR pentru combaterea acestui flagel. „USR a venit cu soluții concrete prin depunerea a șase legi împotriva păcănelelor. De la interzicerea acestora lângă școli, spitale, parcuri și biserici până la oprirea reclamelor la păcănele pe modelul celor la tutun. PSD refuză să adopte legile. Refuză să adopte chiar și propria lege.”

USR cere votarea imediată a tuturor legilor împotriva păcănelelor, fără a ține cont de partidul care le-a depus.