Miniștrii PNL au mai pierdut un corupt. Predoiu și Gorghiu trebuie să dea explicații

Miniștrii PNL au mai pierdut un corupt. Predoiu și Gorghiu trebuie să dea explicații

USR cere explicații publice de la miniștrii PNL Cătălin Predoiu și Alina Gorghiu care au mai pierdut un corupt înainte să intre la închisoare.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, era sub control judiciar și a fugit totuși de sub nasul poliției conduse de Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, înainte de a primi sentința de 5 ani de închisoare cu executare.

Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne, precum și instituțiile din subordinea lor, trebuie să dea explicații pentru această nouă rușine din palmares.

“Cum mai pot românii să ia în serios noțiunile de justiție și ordine publică în condițiile în care infractori notorii dispar de sub supraveghere judiciară. Pentru astfel de fapte nu trebuie să existe numai o responsabilitate administrativă, ci și una politică. Sub regimul Iohannis, statul român se prăbușește încet, dar sigur. Nu este o coincidență faptul că domeniile care suferă cel mai mult sunt conduse de apropiați ai actualului președinte. Contraselecția de miniștri pentru care domnul Iohannis a devenit celebru își produce încă o dată efectele”, spune președintele USR Cătălin Drulă.

“Ministrul Predoiu și omul său de încredere, Bogdan Despescu, nu au cum să se fofileze și să se ascundă de explicații. În cazul Cherecheș este o greșeală clară a Poliției care trebuia să-l supravegheze și a celei de frontieră, nu o lacună a legii sau lipsa unui tratat de extrădare”, declară vicepreședintele USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției.

Cătălin Cherecheș se alătură unei liste lungi de infractori celebri care au fugit de justiția din România. Dar ministrul Justiției Alina Gorghiu nu se grăbește să treacă prin Parlament un proiect care să prevină fuga infractorilor în străinătate.

USR depus, la inițiativa deputatului Stelian Ion, fost ministru al Justiției, un proiect care prevede majorarea duratei totale a controlului judiciar în cursul judecății și introducerea a noi condiții în care judecătorii pot lua măsura arestării preventive pentru a împiedica suspecții și inculpații de a părăsi țara înainte de sentința finală, descurajând fugarii de lux.