PSD și PNL vor să îngroape proiectul USR care salvează Delta

PSD și PNL vor să îngroape proiectul USR care salvează Delta

USR a cerut, miercuri, în Comitetul liderilor din Camera Deputaților, dezbaterea în procedură de urgență a legii privind stuful din Deltă. Liderii PNL și PSD au respins propunerea ca să protejeze veniturile de milioane de euro ale baronului PSD Paul Stănescu.

„Au dat o lege cu dedicație pentru Paul Stănescu și acum vor să îngroape la sertar proiectul nostru care îndreaptă această situație aberantă. Romania e căpușată de baronii locali PSD și PNL care-și dau legi cu dedicație să devină milionari peste noapte. Curaj, PSD și PNL! Nu vă mai țineți cu ghearele de o lege dată cu dedicație care nu face decât să distrugă Delta. Hai să dezbatem proiectul USR, să vadă o Românie întreagă cum vă protejați grupurile de interese. Dacă tot vreți să lăsați așa legea, cum e ea, măcar asumați-vă un vot”, spune deputata USR Diana Buzoianu, vicepreședintă a comisiei de mediu din Camera Deputaților.

Legea USR a trecut tacit luni de Senat, iar Camera Deputaților este forul decizional. Senatorul Narcis Mircescu, unul dintre inițiatorii legii, cere PSD și PNL un vot în regim de urgență, dacă vor să demonstreze că apără interesele României, nu ale grupurilor de interese.

„Delta nu este pajiște și stuful nu este furaj, o știe orice locuitor al Deltei, dar asta nu contează pentru PSD și PNL care au dat o lege cu dedicație pentru a putea încasa subvenții firmele apropiate clanului Stănescu. Am inițiat un proiect legislativ alături de colegii mei din USR care anulează modificările cu dedicație făcute de PSD și PNL pentru Paul Stănescu. După ce mai bine de patru luni legea a fost blocată la Senat, acum a ajuns la Camera Deputaților. Cer reprezentanților PSD și PNL să dezbată și să aprobe legea în regim de urgență”, declară senatorul USR Narcis Mircescu.

Legea PSD a transformat, din pix, luciul de apă din Delta Dunării în pășune și prin această modificare două firme apropiate de fiul baronului PSD Paul Stănescu au cerut de la APIA subvenții de 5 milioane de euro. Legea USR întoarce stuful din Deltă la categoria stuf, nu pășune.

Link la proiectul USR: https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L658&an_cls=2023