Deputatul Adrian Wiener este candidatul USR la Primăria Arad

Adrian Wiener, medic și actual deputat, a fost ales candidatul USR pentru Primăria Arad la alegerile din iunie 2024.

Sunt onorat să intru în această bătălie vitală pentru soarta orașului. În 2024, nu ne mai putem permite să lăsăm orașul pe mâinile lor. Aradul este capturat de 20 de ani de o structură politică profund coruptă, decuplată de interesul public, cu comportament de clan. Multă lume i-a votat, crezând că, astfel, se opune PSD-ului lui Dragnea, Năstase, Iliescu. Acum, liberalii s-au unit cu PSD, creând partidul unic. Este cea mai mare amenințare pentru democrație pe care a văzut-o România după 1989. Candidez la Primăria Arad pentru că nu vreau să îmi plece copiii din țară. Pentru că nu pot să stau cu mâinile-n sân. E aproape o reacție de apărare. Pentru că merităm mai mult. Cu toții. Pentru că știu că putem să ne facem bine. Împreună. Acasă”, a spus Adrian Wiener într-un prim mesaj adresat comunității arădene.

Adrian Wiener este arădean, născut și crescut în orașul de pe Mureș. Prin muncă și perseverență, dublate de profesionalism și responsabilitate, și-a construit cariera profesională și cea politică. În perioada pandemiei, într-un moment în care toată lumea fugea de responsabilitate, Adrian Wiener și-a asumat să preia conducerea Spitalului din Arad și a dus spitalul spre zero cazuri de pacienți infectați cu coronavirus.

În Parlament, Adrian Wiener a depus mai multe proiecte care au devenit legi pentru protejarea sănătății românilor. Printre acestea: lege pentru limitarea drastică a adaosului de acizi grași trans nesaturați în alimente, lege pentru reducerea și prevenirea infecțiilor nosocomiale, lege pentru colectarea medicamentelor expirate în spitale, lege pentru indexarea anuală cu rata inflației a prestațiilor sociale, lege pentru scăderea TVA-ului pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

USR le propune arădenilor o schimbare fundamentală a felului în care este administrat orașul prin transparență, decență profesionalism, respect față de banul public și pricepere. Adrian Wiener a mai candidat la alegerile locale în 2020 și a pierdut Primăria la mai puțin de 3.000 de voturi.