USR a primit confirmarea oficială de la Ministerul Agriculturii: neregulile PSD de la Casa de Comerț Unirea ajung pe masa procurorilor

USR a primit confirmarea oficială de la Ministerul Agriculturii: neregulile PSD de la Casa de Comerț Unirea ajung pe masa procurorilor

Într-un răspuns oficial la solicitarea senatorului USR Sebastian Cernic, Ministerul Agriculturii confirmă că neregulile descoperite în urma controalelor făcute de instituție sunt de natură penală. Documentele rezultate în urma verificărilor făcute de Minister au fost transmise procurorilor și, din acest motiv, nu pot fi trimise și către Parlament.

Senatorul USR Sebastian Cernic, secretar al Comisiei pentru Agricultură, cere instituțiilor abilitate să facă lumină cu celeritate în cazul Casei de Comerț Unirea, astfel încât cei care au abuzat de banul public să fie trași la răspundere.

Dar, senatorul USR mai atrage atenția și că trimiterea raportului direct la Parchet, simultan cu refuzul de a face publice rezultatele anchetei și de a le dezbate la nivel parlamentar sunt, în fapt, o modalitate prin care angajații Ministerului Agriculturii ”îngroapă” dosarul, pasează responsabilitatea și ascund informații de interes public.

”S-au speriat de ce au găsit în propria ogradă. În calitate de membru al acestei Comisii am solicitat ministrului să ne trimită Raportul Corpului de Control și să vină să îl dezbatem. Este vorba de multe milioane de euro furate din banii publici. PSD a deturnat scopul pentru care a fost înființată Casa UNIREA, iar asta va arăta și justiția. Parchetele competente în acest caz trebuie să-și facă treaba cu celeritate pentru ca dosarul să ajungă rapid în instanță și, astfel, să vedem și noi cine a abuzat de banii destinați fermierilor și producătorilor locali, ce produse de import și mai ales cui le vindeau pe datorie. Raportul nu trebuie îngropat într-un sertar și lăsat acolo până la prescriere.”, afirmă Sebastian Cernic, senator USR

USR a atras atenția în nenumărate rânduri că proiecte de tipul Casa de Comerț Unirea sunt doar instrumente de fraudat fondurile publice de către cei apropiați ”băieților deștepți din agricultură” sprijiniți și protejați de PSD.


PSD, care a gestionat ani la rând Agricultura, a protejat interesele unui grup restrâns de oameni în detrimentul producătorilor locali.