Mii de metri pătrați de plajă, distruși la Mamaia cu aprobarea primarului PNL Vergil Chițac

Mii de metri pătrați de plajă, distruși la Mamaia cu aprobarea primarului PNL Vergil Chițac

Stelian Ion, deputat USR și candidat la Primăria Constanța, îl acuză pe primarul PNL Vergil Chițac că permite ca un investitor să bage excavatoarele și compactoarele pe o suprafață de 12-13.000 de metri pătrați de plajă din Mamaia pentru a construi piscine. Mai mult, în mod halucinant, primarul declară public că distrugerea plajei pe o asemenea suprafață este justificată. Deputatul USR Stelian Ion a trimis deja sesizare și interpelare la Garda de Mediu și Ministerul Mediului.

În timp ce vorbește despre revitalizarea stațiunii Mamaia, primarul Vergil Chițac emite autorizații pentru distrugerea stațiunii și a plajei. Este inimaginabil ce se întâmplă. Suprafețe întregi excavate la adâncime destul de mare, a fost adus pietriș din afară, bătătorit, compactat. Plajele au fost lățite tocmai în ideea de a le proteja, nu pentru ca unii băieți deștepți să construiască pe plajă după bunul plac. Avem aceleași reguli pentru toți sau nu? Ceea ce se întâmplă acum la Mamaia, în apropierea Hotelului Rex, este o golănie și lucrurile nu pot să rămână așa, dacă vrem să nu distrugem de tot litoralul românesc și turismul”, declară Stelian Ion.

Potrivit legii, pe plajă sunt permise doar construcțiile și amenajările provizorii, demontabile, nu amenajări care presupun intervenții majore asupra plajei.

Deputatul USR Stelian Ion a sesizat Garda de Mediu și a adresat o interpelare Ministerului Mediului, pentru a fi clarificat modul în care au fost luate autorizațiile de către investitor.

Prin interpelarea adresată ministrului Mircea Fechet, deputatul USR vrea să afle dacă Ministerul Mediului sau alte instituții din subordine au emis vreun act administrativ cu privire la respectiva lucrare, dacă da, care este acesta și cu ce motivare a fost emis. De asemenea, ministrul Mediului trebuie să spună ce măsuri ia pentru stoparea de astfel de intervenții nelegale și pentru readucerea plajei la starea inițială.

Plajele sunt și trebuie să rămână ale constănțenilor. Mamaia este cea care are nevoie de revitalizare, nu buzunarele băieților deștepți cu pile și relații, pentru care regulile și legile nu se aplică.