Alegeri locale 2024: Ruxandra Cibu Deaconu și Adrian Echert deschid listele Dreapta Unită la Sibiu

Alegeri locale 2024: Ruxandra Cibu Deaconu și Adrian Echert deschid listele Dreapta Unită la Sibiu

Alianța Dreapta Unită și-a lansat astăzi candidații la Primăria municipiului Sibiu și la Consiliul Județean Sibiu, pentru alegerile locale din 9 iunie. Ruxandra Cibu Deaconu și Adrian Echert deschid listele.

La evenimentul de lansare au participat Cătălin Drulă, președinte USR, Eugen Tomac, președinte PMP, și Violeta Alexandru, vicepreședinte Forța Dreptei.

Ruxandra Cibu Deaconu (USR) este candidata Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al municipiului Sibiu, iar USR, PMP și Forța Dreptei vor avea, de asemenea, o listă comună de candidați la Consiliul Local.

Ruxandra Cibu Deaconu este președinta filialei județene USR Sibiu și a intrat în politică în urma protestelor #Rezist din 2017, cele mai mari proteste de stradă din istoria Sibiului. A absolvit în 2001 Academia de Studii Economice din București și a lucrat, până în prezent, în mai multe companii de top din România. Are o experiență de peste 20 de ani ca manager de proiect.

Din 2020 este consilier județean în Sibiu și s-a luptat pentru a obține fonduri necesare pentru restaurarea și clădirilor de patrimoniu din Sibiu. Anul 2024 este al doilea an în care se derulează acest program de restaurare, cu fonduri suplimentate față de anul anterior. Ruxandra este, de asemenea, unul dintre organizatorii seriei de evenimente publice „Da, vieții fără droguri”, cu scopul de a trage un semnal de alarmă și de a atrage atenția instituțiilor publice, părinților și elevilor asupra pericolului consumului de droguri în rândul copiilor.

Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni și pentru Consiliul Județean Brașov și primăriile și consiliile locale din județ.

Adrian Echert (USR) este candidatul alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu. În prezent, Adrian Echert este consilier județean USR în Sibiu din septembrie 2020 și membru al Biroului Național al USR în ianuarie 2022.

Licențiat în drept și economie, specializarea management în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, Adrian conduce de 14 ani o sucursală a unei companii multinaționale cu sediul în județul Sibiu. A plecat la drum cu un singur angajat și a ajuns, în 2023, la o echipă de 12 oameni și o cifră de afaceri anuală de șase milioane de euro. A decis să se alăture USR în septembrie 2016 din convingerea că o mișcare politică nouă, cu oameni veniți din mediul privat și din societatea civilă, fără interese și datorii în spate, poate schimba în bine România.