USR: Taxa pe boală trebuie scoasă de tot. Consiliul Legislativ confirmă un tratament discriminatoriu

USR: Taxa pe boală trebuie scoasă de tot. Consiliul Legislativ confirmă un tratament discriminatoriu

Pacienții cu boli autoimune, boli cardiovasculare, boli endocrine, pacienții cu accidente cerebrale, pacienții cu proteze de șold sau genunchi vor fi în continuare penalizați de Marcel Ciolacu, PSD și PNL.

Taxa pe boală trebuie scoasă de tot, nu doar parțial. Consiliul Legislativ a analizat modificările pe care le-a pregătit Marcel Ciolacu cu privire la taxa pe boală și confirmă avertismentul USR că se instituie un tratament discriminatoriu între persoanele care au nevoie de concediu medical.

„În ședința de ieri, Guvernul PSD-PNL condus de Ciolacu a adoptat o ordonanță de urgență despre care chiar Consiliul Legislativ spune că e discriminatorie, pentru că vor fi taxați în continuare pe concediile medicale bolnavii care au avut transplant de organe, accidente auto, TBC, AVC, care au piciorul în ghips și putem continua. Miniștrii nu sunt medici să aleagă care diagnostic merită taxat și care nu, nu așa funcționează calitatea de asigurat. Vom continua să ne luptăm pentru soluția corectă: eliminarea integrală a taxei pe boală”, spune vicepreședinta USR Oana Țoiu.

În Parlament există un proiect de lege USR pentru eliminarea integrală a taxei pe boală, proiect care are și confirmarea Consiliului Legislativ și poate fi deja votat pentru a repara haosul făcut de Guvern.

„Rămân în continuare o sumedenie de boli și nenumărați pacienți care vor fi taxați de Ciolacu și Rafila. Este lipsit de decență să prezinți eliminarea parțială a taxei pe boală ca pe un triumf politic”, spune și medicul Adrian Wiener, deputat USR.

Avizul Consiliului Legislativ – pe ultimele două pagini se referă la taxa pe boală.