USR: Ciolacu o să scoată câte o boală pe săptămână de la taxare? Taxa pe boală trebuie eliminată total!

USR: Ciolacu o să scoată câte o boală pe săptămână de la taxare? Taxa pe boală trebuie eliminată total!

Premierul PSD Marcel Ciolacu continuă cu cârpelile pe taxa pe boală și refuză soluția corectă: eliminarea totală a taxei pe boală. Chiar și după modificările aduse astăzi în ședința de guvern, pacienții cu boli autoimune sau cei cu fracturi vor fi în continuare taxați de PSD și PNL.

„Nu înțelegem de ce continuă premierul Ciolacu telenovela săptămânală cu taxa pe boală, de cine și-a amintit, pe cine a uitat? Nu vrem o victorie săptămânală, ci eliminarea integrală a taxei pe boală, așa cum face legea USR blocată de PSD-PNL în Parlament. Și acum, la a treia încercare, uită de bolile autoimune, de fracturi, de bolile rare. Frauda se oprește prin controale, nu prin taxare”, declară deputata USR Oana Țoiu.

Noile modificări au fost incluse în ședința de guvern fără avizul Consiliului Economic și Social.

Mascarada continuă și în Parlament. Astăzi, la Comisia de buget, USR a depus un amendament pentru eliminarea taxei pe boală, la dezbaterea Pl-x 107/2022, dar a fost respins de PSD-PNL.

De la intrarea în vigoare a taxei pe boală, Guvernul Ciolacu a încasat peste 30 de milioane de euro. Chiar și cu aceste categorii eliminate, Ciolacu ia în continuare cel puțin de 300.000 de euro lunar de la bolnavi.