PSD și PNL refuză ca românii să afle adevărul despre cum le cheltuie RA-APPS banii

Majoritatea PSD și PNL din Biroul Permanent al Camerei Deputaților comite un abuz de proporții încercând să îngroape în sertarele comisiilor solicitarea USR de a fi trimisă Curtea de Conturi în control la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), pentru a fi verificat modul în care Regia cheltuie banii românilor, inclusiv pentru renovarea vilei de lux din Bd. Aviatorilor nr. 86.

Au trecut aproape două luni de când am aflat că, în timp ce românii sunt împovărați constant cu taxe noi sau majorate, inclusiv taxa pe boală, RA-APPS cheltuie între 7 și 9 milioane de euro pentru a renova o vilă dintr-un cartier select al Bucureștiului, astfel încât să o transforme într-o reședință unifamilială. Două luni în care, deși este vorba de bani publici, nu am aflat cui este destinată vila, dacă este pentru președintele Iohannis, nici de ce a fost secretizat contractul de renovare și ce conține el, deși sunt deținător al unui certificat ORNISS, care mi-ar da dreptul să am acces la contract. PSD și PNL nu vor ca noi și, implicit, românii să aflăm adevărul, de aceea și tertipurile prin care încearcă să îngroape solicitarea USR”, declară Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR și purtătorul de cuvânt al USR.

USR a cerut să fie trimisă Curtea de Conturi ca să verifice cum folosește RA-APPS banii publici pentru renovarea „palatului împăratului” la ședințele Biroului Permanent de săptămâna aceasta și săptămâna trecută. Printr-un abuz repetat, PSD și PNL încearcă însă să îngroape solicitarea USR cu orice preț, folosind explicații aberante și tertipuri.

Solicitarea USR se bazează pe prevederile Constituției potrivit cărora Curtea de Conturi controlează, la cererea Camerei Deputaților sau a Senatului, modul de gestionare a resurselor publice și raportează cele constatate.

Demersul USR vine în contextul în care RA-APPS a refuzat, în mod repetat, să clarifice situația vilei din Aviatorilor 86. Inclusiv nu a răspuns întrebărilor adresate de deputatul USR Mihai Badea privind persoana care va beneficia de reședința unifamilială de 1.200 de metri pătrați și procedura de atribuire a contractului, cu încălcarea legii achizițiilor publice.

În România Partidului Unic PSD-PNL, interesul public a ajuns o glumă pentru Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, dar nu vom renunța. Vom continua demersurile până când adevărul despre vila din Bd. Aviatorilor 86 va ieși la iveală, iar cei care au luat decizia de a risipi, în secret, milioane de euro vor răspunde în fața românilor.