Partidul Uniunea Salvați România a luat act cu surprindere de autodenunțul sociologului Mircea Kivu legat de colaborarea cu fosta Securitate. Mircea Kivu a fost un colaborator din perioada campaniei electorale, dar nu este membru USR. Mircea Kivu nici nu ar fi putut să devină membru USR întrucât toți membrii partidului sunt evaluați, înainte de admitere, Citește mai multe…
USR susține adoptarea Ordonanței Cinematografiei
Partidul Uniunea Salvați România protestează față de avizul negativ dat de Comisia de cultură a Camerei Deputaților, în data de 16 mai, pentru adoptarea Ordonanței de Urgență 91/2016 privind cinematografia din România. Modificările pe care Ordonanța le aduce la Legea cinematografiei (OG 39/2005) transparentizează concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Național al Cinematografiei și Citește mai multe…
USR propune interzicerea pungilor de plastic
Partidul Uniunea Salvați România propune interzicerea pungilor de plastic de unică folosință si a pungilor oxodegradabile care poluează mediul. Pungile de plastic au o durată de viaţă de peste 500 de ani, însă o durată de utilizare de numai cinci minute, fiind unul dintre cele mai elocvente exemple de eşec al proiectării din industrie. Propunerea Citește mai multe…
USR cere PSD înlocuirea lui Iulian Iancu, președinte al Comisiei de industrii și servicii
Partidul Uniunea Salvați România îi cere președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să îi retragă sprijinul politic deputatului PSD, Iulian Iancu, aflat în poziția de președinte al Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților. În ultima ședință, Iulian Iancu a amenințat un deputat membru în comisie și a forțat adoptarea raportului asupra Ordonanței de Citește mai multe…
USR a sesizat CCR cu privire la Legea executării pedepselor
Partidul Uniunea Salvați România a sesizat Curtea Constituțională cu privire la proiectul de modificare a Legii executării pedepselor care reduce toate pedepsele la o treime și reprezintă o grațiere mascată. Sesizarea de neconstituționalitate a fost semnată de 27 de deputați USR și de 24 de deputați PNL. USR și PNL au votat împotriva adoptării proiectul Citește mai multe…
PSD și ALDE pun din nou stăpânire pe companiile de stat
Partidul Uniunea Salvați România avertizează că mai multe companii de stat, printre care TAROM și CEC Bank, riscă să ajungă din nou sub controlul direct politic al PSD și ALDE, prin excluderea lor de pe lista firmelor obligate să respecte regulile de transparență în guvernanța corporativă. Marți, 16 mai, în cadrul sedinței Comisiei economice, industrii Citește mai multe…
Nicușor Dan: Noul statut USR se bazează pe democrație internă, integritate și transparență
Partidul Uniunea Salvați România a organizat, în perioada 12-14 mai, primul congres al partidului extins. Cei 260 de delegați au dezbătut vineri, timp de 12 ore, noul statut al USR. Președintele USR Nicușor Dan consideră că forma noului statut este inovatoare pentru politica românească și arată că USR este consecvent atunci când pretinde integritate și Citește mai multe…
USR solicită urgentarea votul pe Legea anti-cianuri în minerit
Partidul Uniunea Salvați România va organiza în Parlamentul României o conferință științifică legată mineritul cu cianuri, proiectul de la Roșia Montană și alte proiecte asemănătoare, la care vor fi invitați toți parlamentarii și în mod special deputații, care urmează să-și dea votul final pe un proiect de Lege Anti-cianură, inițiat încă din 2007. Decizia vine Citește mai multe…
USR cere comisie de anchetă a sistemelor IT
Partidul Uniunea Salvați România va solicita înființarea unei comisii de anchetă asupra sistemelor IT folosite de instituțiile publice. „Ne-am gândit să facem o bucurie majorității PSD – ALDE care a activat foarte mult conceptul de control parlamentar. Până acum au fost înființate două comisii de anchetă: prima a vizat modul de construire a bugetului pe Citește mai multe…
USR susține menținerea mecanismului 2%
Partidul Uniunea Salvați România susține menținerea mecanismului fiscal prin care cetățenii României pot să direcționeze 2% din impozitul pe venit către organizațiile non-guvernamentale. „2% este unul dintre puținele mecanisme care au funcționat în România în ultimii ani și printre puținele mecanisme care au angrenat cetățenii în sprijinul organizațiilor non-guvernamentale. Eliminarea acestui mecanism ar înseamna un pas Citește mai multe…